Uw instructrices bij Manege Wittenburg

Harriët Schuringa


Hallo, ik ben Harriët Schuringa, getrouwd en moeder van 2 kinderen, die inmiddels volwassen zijn en de deur uit. Sinds 1 maart 2017 ben ik werkzaam op Manege Wittenburg. Naast het lesgeven (instructie) ben ik te vinden in de stallen en in de kantine van de manege. Op de manege staat ook mijn eigen paard Utah in pension. Met hem rijd ik wedstrijden in de dressuur (Z2), het springen (L), en de eventing (cross). Daarnaast mogen we graag buitenrijden in de prachtige omgeving van Blijham.

Inge Hilverts-Bergman

Ik ben Inge en ben gelukkig getrouwd met Henk. Samen hebben wij drie prachtige dochters en de hele familie heeft paardrijden hoog in het vaandel staan. Vanaf november 2017 geef ik les op Manege Wittenburg.

Na jarenlange ervaring in het runnen van een manege en het lesgeven heb ik dit jaar als aanvulling het diploma Centered Riding ® Level 1 Instructor behaald.

Les krijgen op de Centered Riding ® manier betekent vooral dat je leert de bewegingen van het paard te volgen vanuit een dynamische balans en zonder spierspanning. Zodat je in harmonie, met de juiste timing, èn op een begrijpelijke manier een aantal bewegingen kunt ‘vragen’ aan het paard.

De sleutel tot paardrijden zit hem niet in techniek, maar in onze bekwaamheid het paard zo weinig mogelijk te hinderen en zo begrijpelijk mogelijk met ons lichaam te communiceren. Want paarden kunnen van nature bijna alle bewegingen al maken. Zie ze maar eens spelen in de wei, vooral de veulens. De ruiter zal dus vooral moeten werken aan zichzelf.

De ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag met jullie delen. Ik hoop dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt en dat ik dit op jullie kan overbrengen. Het leren omgaan met paarden op een respectvolle en liefdevolle wijze staat bij mij voorop.

Als ik les geef is mijn doel dat ruiter en paard plezier aan het rijden beleven; je leert goed en netjes paardrijden waarbij gelet wordt op houding en balans. De lessen zijn gevarieerd en sluiten aan bij het niveau van de ruiter.

Ik vind lesgeven het leukste wat er is en ik hoop het nog heel lang te kunnen doen.